Meditace obrazu Božího Milosrdenství

5. 4. 2010 16:38
Rubrika: Modlitba

Tvoje milosrdenství, Hospodine, sahá až k nebi, tvoje věrnost se dotýká mraků. (Ž 36, 6)

Obraz, který právě můžeme meditovat, měla k úctě Božího milosrdenství na přání samotného Krista nechat namalovat sestra Faustyna Kowalska na počátku 30. let minulého století.

Hudba: dominikánská schola z Polska.

Text: JEZU, UFAM TOBIE, tj. Ježíši, důvěřuji Ti.

Citace z Deníčku sestry Faustyny:

(výběr citací z: http://www.kmbm.cz/ucta_k_bozimu_milosrdenstvi/obraz/)

  • Světlý paprsek znázorňuje vodu, která duše ospravedlňuje; červený paprsek představuje krev, která je životem duší... Tyto dva paprsky vytryskly z nitra mého milosrdenství tehdy, když mé umírající Srdce bylo na kříži otevřeno kopím. (Dn 299)
  • Šťasten, kdo bude žít v jejich stínu, řekl Ježíš, neboť ho nezasáhne spravedlivá Boží ruka. (Dn 299)
  • Obraz má připomínat požadavky mého milosrdenství, neboť ani ta nejpevnější víra není bez skutků nic platná, řekl Pán Ježíš. (Dn 742)
  • Podávám lidem nádobu, se kterou mají přicházet pro milosti k prameni milosrdenství. Tou nádobou je tento obraz s nápisem: Ježíši, důvěřuji Ti, řekl Pán Ježíš sestře Faustyně. (Dn 327) Prostřednictvím tohoto obrazu budu duším udílet mnoho milostí. Proto ať je všem přístupný. (Dn 570) Slibuji, že duše, která bude tento obraz uctívat, nezahyne. Slibuji také už zde na zemi vítězství nad nepřáteli a obzvlášť v hodině smrti. Já sám ji budu bránit jako svou slávu. (Dn 48)
  • Pálí mě plameny milosrdenství, toužím je vlévat do lidských duší. Ach, jakou bolest mi působí, když je nechtějí přijmout. (...) Řekni bolavému lidstvu, ať se přitulí k mému milosrdnému Srdci, a já je naplním pokojem. (Dn 1074) Lidstvo nenalezne pokoj, dokud se s důvěrou neobrátí k mému milosrdenství. (Dn 300)
  • Říkej světu o mém milosrdenství, ať celé lidstvo pozná mé neproniknutelné milosrdenství. Je to znamení posledních časů, po něm přijde den spravedlnosti. Dokud je čas, ať se utíkají k prameni mého milosrdenství, ať čerpají z krve a vody, která pro ně vytryskla. (847)
  • Dříve než přijdu jako spravedlivý soudce, otevírám nejprve dokořán dveře svého milosrdenství. Kdo nechce projít dveřmi milosrdenství, musí projít dveřmi mé spravedlnosti... (1146)

 

 

 

 

 

Zobrazeno 4042×

Komentáře

svíce

Kde je možno tento obraz,nejlépe posvěcený,objednat?

Felicita

Ahojky, v obchodech s liturgickými předměty a křesťanskou literaturou obraz nebo plakáty atd. Božího Milosrdenství běžně mají, také je možné zkusit internetové obchody s liturg. předměty nebo křes. lit., ale platí se navíc poštovné... požehnané obrazy se koupit přímo nedají, stačí pak zajít za knězem a ten je požehnaná.

Felicita

Nové info:<br />
První pout. místo v ČR k Božímu Milosrdenství je ve Slavkovicích, tak prý by měli mít nejlepší obrazy: působí tam bratři pallotini SAC, mj. vydávají čas. Apoštol. <br />
Kontakt, kde se můžeš doptat: tel: 566 502 855, e-mail:[email protected]

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková